ІНФОРМАТИКА і не тільки... 

***

  • КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ
  • Інструктаж БЖД
  • Комп’ютер і здоров’я
  • Статистика


    Онлайн всього: 2
    Гостей: 2
    Користувачів: 0

    Навчання та творчість

    Головна » Файли » УРОКИ / ПРАКТИЧНІ РОБОТИ / ПІДРУЧНИКИ » 3 клас Інформатика

    У категорії матеріалів: 364
    Показано матеріалів: 141-150
    Сторінки: « 1 2 ... 13 14 15 16 17 ... 36 37 »

    Сортувати за: Даті · Назві · Рейтингу · Коментарям · Завантаженням · Переглядам

    1. Падав сніг на поріг,
    Кіт зліпив собі пиріг.
    Поки смажив, поки пік,
    А пиріг водою стік.
    Кіт не знав, що на пиріг
    Треба тісто, а не сніг.

    ***

    2. Новий рік іде горами
    У червоних чобітках.
    Сяють ясними вогнями
    Скрізь ялинки по хатах.

    ***

    3 клас Інформатика | Переглядів: 301 | Завантажень: 0 | Додав: SvetlanaCh | Дата: 23.12.2021 | Коментарі (0)

    3 клас Інформатика | Переглядів: 116 | Завантажень: 0 | Додав: SvetlanaCh | Дата: 10.12.2021 | Коментарі (0)

    Загадки про енергію та їжу

    • Що примусить лампочку палати, а магнітофон заграти? (енергія)
    • Ця штучка хоч мала, але енергії повна.
      Оживляє механізм лише присутністю вона.
      (Батарейка).
    • Не електрика, не газ –
      Світить всюди в нічний час.
      (Місяць)
    • Аж до раночку вночі
      Дід-пастух овець лічив.
      Вийшло сонечко з-за гаю…
      Де вони тепер – не знає.
      (Місяць, зорі)
    • Хто без дров, без огня освітить, гріє нас щодня?
      (Сонце)
    • Золотиста нитка в'ється,
      Тільки в руки не дається.
      (Сонячний промінь)
    • Висить гість та ніч їсть.
      (Електрична лампочка.)
    • В нашій кухні кілька літ
      Він воркоче наче кіт,
      І ховає справжню зиму
      За надійними дверима.
      (Холодильник).
    • Гладить все, чого торкається, а торкнеш – кусається.
      (Праска)
      Холодильник похвалився,
      що на дім перетворився,
      де смачна і свіжа проживає…
      (їжа).
    • Морква, біб і цибулина,
      бурячок і капустина,
      ще й картопля – шусть у горщик.
      Ну й смачний ми зварим …
      (борщик).
    • Зелену травичку корівка жує
      Та біле мене воно людям дає.
      (Молоко)
    • На яблуньці ми зріли,
      На сонці боки гріли.
      (Яблука)
    • У воді народиться, води боїться.
      (Сіль)
    3 клас Інформатика | Переглядів: 128 | Завантажень: 0 | Додав: SvetlanaCh | Дата: 03.12.2021 | Коментарі (0)

    Зроблено в Padlet
    3 клас Інформатика | Переглядів: 177 | Завантажень: 0 | Додав: SvetlanaCh | Дата: 02.12.2021 | Коментарі (0)

    https://obuchonok.com.ua/node/177 OBUCHONOK.COM.UA

    Теми проектів | Обучонок - дослідницькі роботи і проекти учнів України

    Кулінарна книга моєї бабусі

     

    2 клас Інформатика | Переглядів: 131 | Завантажень: 0 | Додав: SvetlanaCh | Дата: 26.11.2021 | Коментарі (0)

    Між іншим, як і у людей, серед сирів існує своя ієрархія: патріархи, аристократи і простолюдини.

    Технологія приготування твердого сиру майже не змінюється століттями.

    На дрібних і середніх сироварнях, де шанують традиції, сир досі роблять вручну. на великих підприємствахпроцеси виробництва сиру механізовані й автоматизовані, а обладнання оснащене програмним керуванням.

    Вихідний інгредієнти, з якого готується будь-який твердий сир, - це молоко. Технологія виготовлення різних сортів твердого сиру з молока має багато спільного, тому перш, ніж починати варити сир, потрібно вивчити загальні положення, А потім вже застосовувати різні рецептури.

    1. Пастеризація молока. Як відомо існує три режими пастеризації:

    • тривала, коли молоко слід нагріти до 65 ° С і витримувати 30 хвилин;
    • короткочасна - молоко нагрівають до 75 ° С і витримують 20 хвилин;
    • миттєва, коли молоко нагрівають до 90 ° С і не витримують.

    За різними рецептами твердий сир можна готувати і на пастеризоване молоко, і на свіжому, а також на парному, тобто відразу ж після доїння.

    Залежно від того, яке молоко ви використовуєте при сироварінні, сир набуває свої особливі характеристики і смак.

    2. Освіта згустку. Після того, як ви додасте в молоко молокозсідальної фермент або закваску, утворюється гель.

    Залежно від температури, при якій в молоко були додані закваска або фермент, результат коагуляції (згортання) молока вийде різним.

    Залежно від рецепта сиру, отриманий коагулят піддають різним видамобробки з метою відділення сироватки, розрізають, нагрівають, перемішують. Цей процес називається синерезис.

    3. Нарізка згустку. Коагулят готовий до розрізання після періоду від 25 хв до 2 годин в залежності від рецепту сиру.

     

    Щоб визначити точний часрозрізання згустилися, проводять тест на чистий палець. Це традиційний метод, який використовується сироварами.

    Сенс тесту на чистий палець складається в зануренні пальця, щупа (шпателя) або стовпчика термометра в верхній шар згустку і підведенні його, в результаті чого згусток розпадається, утворюючи лінію зламу.

    Чистий розлом з нераспливающійся краями і зеленої сироваткою у його безпідставно вказує на те, що згусток можна нарізати.

    М'яка нерівномірна лінія зламу з білою сироваткою свідчить про слабку міцності згустку. По боках зламу можна судити про якість згустку: гранульована структура вказує на те, що згусток занадто щільний.

    4. Отримання сирної маси. В результаті процесів, вироблених з сиром, виходить сирна маса. По суті, це вже готовий сир, в який можна на даному етапі додавати різні спеції, сіль, трави, горіхи та ін. Сирну масу або відважують, або пресують.

    5. Пресування і самопрессование сиру. На етапі викладається в спеціальні форми і піддається пресуванню.

    Купити форми для сиру можна в інтернет-магазині з доставкою.

    Пресування може проходити в кілька етапів і може бути різним за силою тиску.

    6. Дозрівання сиру.На даному етапі сир слід перенести в льох, або будь-яке інше спеціальне приміщення для дозрівання, де за ним потрібно буде ретельно доглядати.

    Якщо ви готуєте ропні сир, то він може і дозрівати, і в подальшому зберігатися, в розсолі.

    В процесі дозрівання сир потрібно перевертати, іноді мити, чистити щіткою. Залежно від того, який сир виготовляється, його можна навіть коптити, протирати алкоголем, обсипати прянощами і здійснювати інші маніпуляції.

    Важливо, щоб в приміщенні протягом усього процесу дозрівання підтримувався певний рівень вологості і температури, так як від цього залежить кінцевий результат.

    Купити пакет для дозрівання сиру можна в інтернет-магазині.

     

    В нашій державі виробництво сиру вважається досить популярним бізнесом.

    Як і багато інших молочні продукти, присутні в раціоні людей, це, мабуть, завжди буде мати великий попит.

    3 клас Інформатика | Переглядів: 119 | Завантажень: 0 | Додав: SvetlanaCh | Дата: 19.11.2021 | Коментарі (0)

    Категорії розділу

    1 клас Інформатика [44]
    2 клас Інформатика [312]
    3 клас Інформатика [364]
    4 клас Інформатика [377]
    5 клас Інформатика [593]
    6 клас Інформатика [525]
    7 клас Інформатика [597]
    8 клас Інформатика [612]
    9 клас Інформатика [669]
    10 клас Інформатика [630]
    11 клас Інформатика [770]
    Астрономія [20]
    Вправи / Завдання / Практичні роботи [67]
    Цифрова та медіаграмотність [102]
    Академічна доброчесність [16]
    Медіатворчість [28]
    Проекти / Вправи [208]
    Інструктажі БЖД / Правила БЖД [24]

    Вхід на сайт

    Пошук

    СПІВПРАЦЯ

  • МОН України
  • Міська Рада м.Миргород
  • ПОІППО
  • Міськво м.Миргород
  • Телестудія МИРГОРОД
  • Шкільний канал YouTube
  • E-mail та сайти вчителів
  • ЗОШ №7