ІНФОРМАТИКА і не тільки... 

***

  • КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ
  • Інструктаж БЖД
  • Комп’ютер і здоров’я
  • Статистика


    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Головна » 2018 » Січень » 06
    Главные инновации науки и технологий 2017 года Головні інновації науки й технологій 2017 року Greatest science and technology innovations of 2017
    Фото: Depositphotos

    На порозі новий рік, і ми підбиваємо підсумки. «Дім інновацій» зібрав до одного списку 37 головних технологічних розробок і наукових відкриттів 2017 р.

    Штучний інтелект

    1. Лише після того, як гравець у го на ім’я Master здобув у мережевому режимі 60 перемог поспіль над живими супротивниками, компанія Google зізналася, що за псевдонімом ховалася нова версія її програми зі штучним інтелектом. Через півроку програма DeepMind AlphaGo перемогла найкращого у світі гравця в го у трьох із трьох матчів. Таким чином, комп’ютер уперше в історії перевершив людину в грі, де замість прораховування мільйонів комбінацій застосовують творчість.
    2. Університет Альберти (Канада) слідом за Google оголосив про створення DeepStack, програми штучного інтелекту, здатної виграти у професіонала в покер. Ця гра – ще один приклад завдання, в якому важливо не тільки вміння розрахувати ймовірність того чи того результату, а творчість та інтуїція. Цікаво, що самі творці системи ШІ не знають, як вона «думає», коли перемагає супротивника…
    3. Система штучного інтелекту, створювана дослідниками з Північно-Західного університету (США), пройшла стандартний візуальний тест на інтелект. Показники цієї системи виявилися кращими, ніж у 75% дорослих американців.

    Гаджети й комерційні технологічні новинки

    1. Інноваційна екосистема безпеки для будинку Nest Secure складається, по-перше, із власне системи безпеки з обмеженням доступу через мобільний додаток чи брелок (з його допомогою задають проміжок часу, коли конкретним брелоком можна відчинити двері). Крім того, до екосистеми входять камери Nest Cam IQ, які в разі вторгнення надішлють сповіщення на смартфон. За допомогою програмного забезпечення Nest Aware камера може розпізнати обличчя і попередити вас, що побачила в будинку незнайомця. І, подібно до дверного дзвінка Nest Hello, тут є зворотний зв’язок: через камеру можна віддалено поговорити з тим, хто стоїть біля неї або ж під дверима. Ба більше, можна завчасно заготовити кілька варіантів відповіді для різних людей.
    2. Робот Jibo, у створенні якого брала участь львівська компанія розробників Waverley Software, – набагато просунутіший, ніж випущені раніше «персональні помічники» Amazon Echo і Google Home. Це не просто динамік, що реагує на голос і дає відповіді, – це автономний пристрій з набором комунікативних можливостей, який інтегрується в систему «розумний будинок». Робот може рухатися, виражати емоції за допомогою жестів та мімічних зображень на екрані; він упізнає з обличчя членів родини, здатний робити фотографії, забезпечувати відеоконференцзв’язок, і це ще не все.
    3. Окуляри eSight 3, які допомагають бачити незрячим людям, оснащено камерами, відеопроцесором і двома окулярами. Вони відображають оброблене потокове стереовідео, яке знімають камери спереду, на двох яскравих моніторах, розташованих перед очима. Таким чином люди, які в звичайних умовах не бачать, можуть роздивитися навколишній світ і навіть читати.

    Інформаційні технології та комунікації

    1. Створення повноцінного квантового комп’ютера допоможе радикально просунутися у розв’язанні таких прикладних завдань, як прогнозування погоди, моделювання хімічних реакцій, оцінювання фінансових ринків тощо, на котрі наявним комп’ютерам і алгоритмам бракує сил. Цього року відбулися серйозні прориви і в цій галузі. Зокрема, квантовий комп’ютер з 50 кубітами створено IBM. Крім того, компанія планує випускати комерційні універсальні квантові обчислювальні системи в рамках ініціативи IBM Q.
    2. Щоб комп’ютер міг ефективно працювати, потрібен не тільки процесор, а цілий набір пристроїв. І от співробітники Каліфорнійського технологічного інституту (США) створили мікропроцесор квантової пам’яті: в його кубітах у вигляді світла можуть зберігатися дані. Крім того, фахівці з Віденського університет ... Читати далі »
    Категорія: Новини сайту | Переглядів: 242 | Додав: SvetlanaCh | Дата: 06.01.2018 | Коментарі (0)

    Категорії розділу

    Цитата дня [115]
    Новини сайту [55]

    Вхід на сайт

    Календар

    «  Січень 2018  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031

    Пошук

    Архів записів

    СПІВПРАЦЯ

  • МОН України
  • Міська Рада м.Миргород
  • ПОІППО
  • Міськво м.Миргород
  • Телестудія МИРГОРОД
  • Шкільний канал YouTube
  • E-mail та сайти вчителів
  • ЗОШ №7